Abonnement
Dagtekstenboek

Een boek om altijd bij zich te houden.
Ontdek er
een dagelijkse bron van inspiratie



"Dagteksten 2025"

Reeds beschikbaar!


Dagteksten 2025
13,90€
Toevoegen

"Kalender 2025"

12 methods to harmonize
11,00€
Toevoegen






Dagtekst van dinsdag 9 februari 2016

Spijzen - ze goed kauwen alvorens ze door te slikken

Zelfs de voedingsdeskundigen leggen niet voldoende nadruk op de noodzaak het voedsel goed te kauwen. De mond is als een keukentje en voor je het voedsel in de maag laat zakken, moet je het in deze keuken wat bereiden, laten koken, aanmaken met een beetje olie… dat wil zeggen met speeksel, want dat is juist het werk van bepaalde klieren, de speekselklieren. Het is dus raadzaam om het voedsel te kauwen tot het bijna vloeibaar is. Slik je het door zonder dat het voldoende gekauwd is, dan moet de maag, die het voedsel ontvangt om het te verteren, extra energie leveren. Eten moet ons nieuwe kracht geven. Waarom voelen sommige mensen zich dan moe na de maaltijd? Omdat zij slecht eten. Wanneer je het eten doorslikt zonder goed te kauwen, wordt het moeilijk verteerbaar en aangezien het organisme dan veel moeite moet doen om het op te nemen, voelt men zich moe.

Omraam Mikhael Aivanhov