Abonnement
Bibliografie

Nieuw!
Op weg naar een zonnebeschaving
"Le soleil est présent en chacun de nous, et il peut donc s'y manifester au point d'étendre notre conscience à une vision planétaire des problèmes humains."
Op weg naar een zonnebeschaving
Toevoegen

"DE GOUDEN SLEUTEL"
"Dit boek toont ons, dat onze persoonlijkheid, de innerlijke kracht waarvan wij ons allen bewust zijn en die ons zo vaak op het verkeerde been zet, beter een dierbare bondgenoot kan worden dan een vijand.In plaats van een op voorhand verloren strijd …"
De gouden sleutel tot het oplossen van de levensproblemen
Toevoegen

"CONNAIS-TOI TOI-MÊME"

"Pour le disciple de la Science initiatique, se connaître, c'est arracher sa conscience au cercle limité de sa nature inférieure, afin de se fondre dans la conscience illimitée de l'Être cosmique qui vit au-dedans de lui, qui travaille en lui.
Connais-toi toi-même - Jnani yoga (Tome 1)
Toevoegen
Dit boek is nog niet beschikbaar in het Nederlands,
maar wel in het Engels (zie Catalogus in andere talen)


Het onderricht

Vorige bladzijde ...

Zijn onderricht is gebaseerd op een diepgaande kennis van het menselijk wezen en zijn plaats in het universum, en verkiest de intuïtie van het hart en de eenvoud boven de oppervlakkige intellectuele kennis. Bewust dat het werken aan zichzelf veeleisend is, moedigde hij zijn discipelen aan om de spirituele weg te vervolgen die tot de innerlijke eenheid leidt. De ervaringen en hetgeen men persoonlijk beleeft, primeerden voor Omraam Mikhaël Aïvanhov en in dit verband hield hij ervan te zeggen dat men de sinaasappel niet kan kennen door hem in al zijn vormen te analyseren maar wel door hem te proeven.

Zijn onderricht heeft een universele betekenis en de talrijke methoden die hij gaf, beantwoorden meer en meer aan de verandering van de mentaliteit en aan de problemen van de actuele levensomstandigheden. Zijn voortdurende hoofdbekommernis bestond erin nuttig te zijn voor zijn tijdgenoten, hen te helpen in henzelf de krachten te vinden die er door de Schepper werden ingelegd, om te kunnen deelnemen aan de realisatie van een planetaire familie, geheel en al broederlijk, waar iedereen bewoner / bewoonster is van het universum, zoon en dochter van eenzelfde kosmisch principe. Op die manier nodigt het onderricht van Omraam Mikhaël Aïvanhov alle mensen uit, zonder onderscheid van huidskleur, nationaliteit, religie of ras, om op heel de aarde een waardig leven te realiseren voor het welzijn van allen en ieder in het bijzonder.

Omraam Mikhaël Aïvanhov hield er aan om het ontwaken van een nieuw bewustzijn te benoemen met de term zonnebewustzijn, naar het beeld van de zon, die haar licht, warmte en leven aan alle mensen zonder onderscheid uitdeelt.

De mensen helpen om hun spirituele dimensie terug te vinden en tegelijk zich te ontplooien in het midden van de wereld waar ze zich bevinden, was een krachtlijn in het onderricht van Omraam Mikhaël Aïvanhov. Al zijn werken die de Uitgeverij Prosveta verspreidt, brengen deze boodschap.

Vorige bladzijde ...